Ingeniørstuderende med stor appetit på fremtidens muligheder

Debat på Aarhus Universitet

“Hvilken branche skal jeg vælge som nyuddannet? Hvordan kan jeg bidrage til miljøet? Hvad tjener en ingeniør?” 400 nye studerende startede i august på Diplomingeniøruddannelserne på Aarhus Universitet. For at introducere dem til fagene havde universitetet inviteret de studerende til at møde en stribe virksomheder til ingeniørdebat, hvor de kunne stille spørgsmål til deres måske kommende arbejdsgiver. Vi var et af de firmaer, som var inviteret til at fortælle om, hvad vi kan tilbyde både studerende og færdiguddannede. 

 

Projektingeniør Jesper Houbak Klitgaard fra Krüger checkede derfor ind på universitetet igen lørdag d. 4. september. Sammen med et veloplagt panel af ingeniører fortalte han om Krügers bæredygtige løsninger til hele vandets cyklus, ligesom han svarede på spørgsmål fra de nysgerrige unge mennesker. 

“Det var rigtig fedt at tale med så mange unge kommende diplomingeniører og dele ud af de erfaringer, som jeg selv har fået gennem min uddannelse og tid hos Krüger”, siger Jesper Houbak Klitgaard.

Jesper startede selv i Krüger som nyuddannet ingeniør i 2017 direkte fra Aalborg Universitet, og har oplevet et spændende udviklingsmiljø. Som projektingeniør i Spildevand Vest er han med til at designe, projektere, indkøre og optimere spildevandsrenseanlæg i Europa, samtidig med at han rådgiver om alle aspekterne. Det vil sige, at hverdagen både kan være på kontoret i Århus, men også ude hos de danske forsyninger i forbindelse med salg og rådgivning.

 

Med miljøet i fokus

Mange studerende havde spørgsmål ift. karrieremulighederne for en diplomingeniør vs civilingeniør, og hvad Jesper konkret gjorde for at finde sit første job. Derudover fornægtede de unges interesse for miljøet sig (heldigvis) ikke:


“Jeg fik mange spørgsmål til min arbejdsdag, og om jeg følte jeg gjorde noget for miljøet i mit arbejde. Til det kan jeg kun svare et rungende ja. Krüger arbejder målrettet på at levere bæredygtige løsninger, og fx er jeg produktansvarlig for vores STRUVIA™ teknologi, hvor vi genindvinder fosfor fra spildevand ved produktion af struvit (et rent og grønt gødningsprodukt). Dét er motiverende”, siger Jesper. 


Som firma har vi høje ambitioner for en bæredygtig fremtid, og vi er stolte af at have været en af de første private, danske firmaer til at arbejde strategisk med FN’s Verdensmål. Og det er ikke bare, noget vi selv synes. I juni 2021 blev vi certificeret af Bureau Veritas i vores arbejde med FN’s Verdensmål. Bureau Veritas noterede, at Krüger har initieret SDG-aktiviteter inden for alle produktområder, hvilket afspejler en seriøs tilgang til arbejdet med de 17 SDG’er og bæredygtig udvikling:

“Det er meget sjældent, at et firma i deres produkter og tjenester rammer direkte i flere af 17 SDG mål og 169 delmål - men Krüger er et af dem,” sagde Ole Overgaard, Lead Auditor/Senior Consultant hos Bureau Verita i forbindelse med certificeringen.

 

Certificeringen er en blåstempling af vores målrettede arbejde med bæredygtighed, som vi er utrolig stolte af.

 

Krügers tilbud til studerende

I Krüger har vi god erfaring med at have diplomingeniør studerende i praktik. Gennem årene har vi haft praktikanter inden for software, elektronik, bioteknologi, kemiteknologi, maskin, miljø og byg, ligesom vi har haft maskinmesterpraktikanter.

 

Teamleder Aviaja Hansen i Krügers Spildevandsforretning har haft stor glæde af at have praktikanter:

“Jeg synes, det er uhyre værdifuldt at have praktikanter, fordi det giver muligheden for at gå dybere i nogle emner og særlig opsamling af erfaringer, resultater og referencer, gør, at vi får samlet et fundament af viden, som vi kan arbejde videre med. På den måde høster vi rigtig gode erfaringer fra vores projekter, samtidig med at vi inddrager ny viden fra universiteterne.”
 

Lige nu har vi Alberte Sommer Christiansen i praktik. Til hverdag studerer Alberte bioteknologi diplomingeniør på Aarhus Universitet, men tilbringer nu fem måneder som praktikant i vores Spildevand Vest afdeling. Her håber Alberte at lære en masse om renseanlæg og tilhørende processer og samtidig få mulighed for at regne på og optimere processer:
 

“Jeg tror, Krüger kan byde på et godt sammenspil mellem den bioteknologiske del og den procestekniske del af min uddannelse. Samtidig ser jeg stor mulighed for at udvide mine erfaringer med diverse programmer til videre brug i min uddannelse", siger Alberte.
 

Tak til Aarhus Universitet for muligheden for at klæde en ny generation ingeniører på til arbejdslivet. Vi håber også, at vi har åbnet deres øjne i forhold til, hvor mange forskellige jobs og karrieremuligheder, der finde som ingeniør. Måske har vi allerede mødt nogle af vores kommende kollegaer? 
 

Karriere
Som studerende eller nyuddannet har du en lang række muligheder for at blive en del af en arbejdsplads, hvor vi arbejder for en bedre fremtid. Vi er det førende firma, når det kommer til at udvikle bæredygtige løsninger, der bevarer jordens ressourcer. Det gør vi bl.a. ved at anvende innovative teknologier og have medarbejdere, der tænker utraditionelt.
Renseanlæg
Krüger har helhedsorienterede løsninger til såvel biologisk som kemisk fjernelse af kvælstof og fosfor.