Mød Rasmus Skov: “Jeg lærer stadig noget nyt efter 7 år”

Rasmus er maskinmester, og har været hos siden 2017. Læs her hvad der motiverer ham i hans arbejdet, hvordan han bruger sin faglighed, og hvorfor han ikke kunne drømme om at lave noget andet.

Slam, gas og 3D-modelleringer er Rasmus’ hverdag. Efter et praktikophold på et renseanlæg i Chicago år 2016, fik han øjnene op for, at arbejde med renseanlæg ikke kun er bakterier og procesviden. Det er i høj grad også relevant for maskinmestre. Da der dukkede et jobopslag op på vores kontor i Århus, var der derfor et stærkt match, og Rasmus har nu været hos os i 7 år.

“Jeg har gennem tiden arbejdet med flere forskellige områder af renseanlægget, men jeg er i sidste ende havnet med områderne slam, gas og energi, som jeg synes er interessante.”

“En del af mit arbejde består i at arbejde med arbejde med “Reality Capture” og 3D-modellering, hvor vi fx scanner et renseanlæg med så stor præcision, at den digitale version af anlægget er fuldstændig virkelighedstro og nøjagtig ned på nogle få millimeter. Det letter mange opgaver i projekteringen, at man kan være fuldstændig sikker på, at modellen i computeren passer med virkeligheden.”


Jeg er med fra start til slut i projekterne

“Jeg kan rigtig godt lide, at vi arbejder med et projekt fra skitse til udførelse, og at vi har mulighed for selv at udføre research, design og modellering, tilsyn og byggemøder samt bistå ved den endelige aflevering.”

“Derudover kan jeg godt lide kompleksiteten i arbejdsopgaverne, og at vi besidder massiv erfaring indenfor vores fagområder, så der er god sparring i hverdagen.”

Hvordan bruger du din faglighed som maskinmester? 
“Jeg bruger min faglighed til at have generel indsigt i forskellige projekter og at vide, hvor og hvordan jeg opsøger den sidste fornødne information. Desuden henvender maskinmester professionen sig meget mod gas og energi.”
 

Jeg kan rigtig godt lide, at vi arbejder med et projekt fra skitse til udførelse, og at vi har mulighed for selv at udføre research, design og modellering, tilsyn og byggemøder samt den endelige aflevering.


Bidrager dit arbejde til den grønne omstilling? 

“Ja, i høj grad. Lige nu er jeg dybt involveret i opgaven med at reducere danske anlægs metanemissioner fra biogasproduktion. Metan er en kraftig drivhusgas, og derfor har Energistyrelsen krævet både målinger og udbedring af metanemissioner.

De konkrete opgaver for mig er at klarlægge og reducere emissioner fra slambehandlingen, hvor jeg er med til at etablere nye overdækkede slamlagre, vores 3iEN tank med gasopsamling, lægge låg på betontanke og redesigne rådnetanke.”


Hvad er det bedste ved dit arbejde?

 “At jeg stadig lærer nye ting hele tiden, selvom jeg snart har været i samme stilling i syv år". “Mit arbejde interesserer mig, og jeg får lov til at sætte mit eget præg på mine arbejdsopgaver.”

 

Renseanlæg
Vi har i samarbejde med Frederikshavn Forsyning udviklet en løsning, hvor kapaciteten af slamhåndtering udvides med fokus på optimal ressourceudnyttelse. Dette har blandt andet ført til udviklingen af 3iEN-tanken, som er en multifunktionel slamlagertank.