Folk fra flere kontinenter sprang i havnen for det rene vand

I weekenden den 25. & 26. august forenedes politikere, firmaer og vandhunde om at fejre det rene vand ved at hoppe i havnen til Krüger Stafetten som en del af Trygfonden Christiansborg Rundt. Ida Auken, der også arbejder for miljø og rent vand, skød stafetten i gang lørdag.

I weekenden den 25. & 26. august forenedes politikere, firmaer og vandhunde om at fejre det rene vand ved at hoppe i havnen til Krüger Stafetten som en del af Trygfonden Christiansborg Rundt. Ida Auken, der også arbejder for miljø og rent vand, skød stafetten i gang lørdag.

Vejrguderne var med os, så vi for første gang kunne afholde Krüger Stafetten over to dage. Det havde 344 mennesker benyttet sig af under holdnavne som De globale badedyr, UNICEF, HOFOR, Torpedos in Speedos, ligesom det yngste hold nogensinde svømmede de 4x500 meter rundt om Christiansborg Rundt. 

Vi er så glade for at kunne samle kunder, kollegaer og firmaer til dette arrangement. Som firma med speciale i bæredygtige løsninger til vandbehandling ligger det lige til højre crawl arm at være hovedsponsor for Krüger Stafetten:

Hver dag arbejder vi for at fjerne forurenende stoffer fra vandmiljøet og beskytte vores vandressourcer i tæt samarbejde med vores kunder. Derfor giver Krüger Stafetten rigtig god mening i forhold til vores daglige arbejde med miljø og vandbehandling”, siger Leif Bentsen, Administrerende direktør i Krüger og fast deltager i Krüger Stafetten.

Når vi afholder Krüger Stafetten, går vores formål som virksomhed op i en højere enhed med vores faglighed og sociale aktiviteter. Det er en stærk kombination

Formålet kunne MF (S) og tidligere miljøminister Ida Auken bekræfte, da hun lørdag skød Krüger Stafetten i gang og bl.a. fortalte, at grunden til, at vi kan svømme i Københavns Havn skyldes, at kommunen, forsyninger og nogle vanvittig dygtige virksomheder som fx Krüger tilsammen har skabt en visionær løsning, som udlandet kigger langt efter. Sidenhen er løsningen blevet udvidet med Krügers intelligente styringssystem Hubgrade, der gør det muligt at styre regnvandet og reducere overløb fra byens renseanlæg. Det er et lille mirakel, som Ida Auken sagde. 

Et arrangement der samler os om det rene vand

Som event sponsor med speciale i vand stillede vi også med en vandbar, hvor alle havde mulighed for at få rent drikkevand. Det blev lidt af et tilløbsstykke, hvor vi endte med at give 1700 af vores genanvendelige drikkedunke ud. På den måde fik deltagere såvel som familie slukket tørsten i postevand fremfor flaskevand, hvilket ifølge HOFORs beregninger er 900 gange mere miljøvenligt.

2023 blev også året med en mangfoldig deltagerskare. Således havde vi deltagelse af kollegaer lige fra Canada til Sverige, ligesom det yngste hold nogensinde stillede op - Tilsammen var de 4 piger blot 40 år! Det var så sejt og imponerende gået. 

En stor tak til alle, der var med i år. Vi glæder os over et vellykket arrangement, der trak mange svømmere og heppekor til. 

“Når vi afholder Krüger Stafetten, går vores formål som virksomhed op i en højere enhed med vores faglighed og sociale aktiviteter. Det er en stærk kombination, og derfor glæder jeg mig over, at så mange medarbejdere deltog både som svømmere, men også som heppere for at støtte deres kollegaer, der tog turen i vandet. Det viser, at vi har nogle helt særlige medarbejdere i Krüger”, siger Pia Frank Warming, HR & Kommunikationsdirektør i Krüger.
 


Om Krüger Stafetten og Trygfonden Christiansborg Rundt

TrygFonden Christiansborg Rundt startede i 2006 med i alt 260 deltagere, hvilket på daværende tidspunkt var et højt antal deltagere ved et åbent vand arrangement. I år var der 3700 deltagere, hvilket er det højeste antal siden Corona. 

Krüger har støttet eventet siden 2010 med sin eget stafet på programmet, hvor man i hold svømmer 4x500 meter på samme rute rundt om Christiansborg. På den måde kan flere mennesker være med. 
 

Kontakt
Kommunikationskonsulent
[email protected]
Klimaændringer og ekstremregn gør det vanskeligt at undgå regnvandsoverløb og forurening af badevandet. Men skaderne kan begrænses med forskellige tiltag som Krüger kan tilbyde.
Online styring
Minimer kemikalier og energiforbrug, samtidig med at I overholder udløbskrav med intelligent styring, der optimerer renseanlæg for forsyninger, kommuner og industri

Fredagens vindere af Krüger Stafetten 
Dragør Dragons 31:02 minutter
Skerries Selkies 33:59 minutter
RWE Denmark 36:25 minutter

Lørdagens vindere af Krüger Stafetten
Thisted Svømmeklub: 23:43
Svømmespecialisten: 34:30
Roars Racere: 25:20