Vores medarbejdere giver julegaver til udsatte børn via Ønsketræet

En smuk tradition er videreført i år, hvor vores medarbejdere gennem Ønsketræet har haft mulighed for at købe en gave direkte til et udsat barn. Ønsketræet er organiseret af Rotary, og i år går gaverne til Næstehjælperne, Grundtvigskirken og foreningen Grønlandske Børn.

En smuk tradition er videreført i år, hvor vores medarbejdere gennem Ønsketræet har haft mulighed for at købe en gave direkte til et udsat barn. Ønsketræet er organiseret af Rotary, og i år går gaverne til Næstehjælperne, Grundtvigskirken og foreningen Grønlandske Børn.

59 gaver er nu uddelt til børn i Danmark købt og betalt af vores medarbejdere. De går til børn i familier, hvor økonomien er så stram, at der ikke er råd til at give en jul, som mange andre børn tager for givet. Vi var derfor meget glade for at kunne give en hjælpende hånd, og ønskerne blev taget så hurtigt af vores medarbejdere, at vi måtte bede Rotary om flere.

Det er sjette år i træk, at vi har et Ønsketræ. Her kan medarbejdere fra alle vores kontorer vælge en gave efter samme princip som de Ønsketræer, der står i flere danske storcentre: Børn har skrevet et konkret ønske ned som fx. Barbie dukke eller sort hættetrøje, hvorefter man vælger, hvilken gave man ønsker at give, køber gaven, lægger den under træet i vores reception, hvorefter gaverne overleveres til organisationerne.

I år fik vi endda mulighed for at køre ud med nogle af gaverne. Bo Hansen, der fik ideen med et Ønsketræ hos Krüger, kørte selv til Vejle. Her fik han mulighed for at se gaverne blive overrakt til foreningen Grønlandske Børn, hvilket gjorde stort indtryk:

“Det var virkelig en dejlig oplevelse at se børnenes glæde. Jeg fik lov til at dele gaverne ud, hvilket foregik ved at hvert barn kom frem, og så klappede alle de andre deltagerne. Bagefter strøg et par af pigerne direkte ud for at prøve deres nye tøj, så det virkede som om, at gaverne gjorde stor lykke. Jeg kørte i hvert fald derfra med en god følelse i kroppen”, siger Bo Hansen, der til daglig er projektingeniør hos Krüger. 
 

Vi sætter rigtig stor pris på, at Krüger igen i år samarbejder med Rotary omkring Ønsketræet. Endnu en gang sætter vi en kedelig rekord i forhold til behovet for hjælp til udsatte familier, fordi inflationen har gjort en sårbar økonomi endnu mere skrøbelig. Med Ønsketræet skaber jeres medarbejdere utvivlsomt glæde hos et udsat barn
- Michael Thiesen, medlem af København Grundtvig Rotary Klub
 

Medarbejdere organiserede ekstra indsamling

Årets ønsker bar tydeligt præg af familier i nød. Det var hjerteskærende at se børn ønske sig så beskedne ting som en blå kasket eller mødre, der ønskede sutteflasker til deres babyer. Da mange af ønskerne gik på tøj, valgte vi derfor at starte en indsamling af tøj til foreningerne, hvor vores medarbejdere kunne donere børne- og voksentøj. Det kom der flere store poser med tøj ud af, som forhåbentlig også kommer til at varme. 
 

Fakta om Ønsketræet

  • Det første Ønsketræet blev sat op i Lyngby Storcenter i 2003
  • I år er der Ønsketræer i flere indkøbscentre
  • Krüger var den første danske virksomhed til at få et Ønsketræ
  • I år deltog medarbejdere fra GEA process engineering, der deler bygning med Krüger, i at købe gaver
  • Gaverne går i år til udsatte børn via foreningerne Grønlandske Børn, Næstehjælperne og Grundtvig Kirke
    Rotary finder modtagerne af julegaverne blandt deres projekter
     
Kontakt
HR- og Kommunikationsdirektør
M: 3969 0222
E: [email protected]

Hvad er et Ønsketræ?
Initiativet fungerer på den måde, at medarbejderne tager et mærke fra træet, hvor der står et ønske og alder på barnet, så køber medarbejderen gaven og lægger den under træet, hvorefter Rotary afleverer gaven til barnet. Rotary finder modtagerne af julegaverne blandt deres projekter.

Det første Ønsketræet blev sat op i Lyngby Storcenter i 2003, og i dag er der mange Ønsketræer i Danmark. Krüger var den første danske virksomhed til at få et Ønsketræ. København Grundtvig Rotary samarbejder med flere firmaer om Ønsketræer, hvoraf Krügers medarbejdere er dem, der står for at købe flest julegaver.