Vores medarbejdere giver julegaver til udsatte børn

For tredje år i træk har vi fået Rotary Ønsketræet op, hvor vores medarbejderne kan give en julegave til et udsat barn. Krüger var den første virksomhed i Danmark til at introducere et ønsketræ. 
 

Ønsketræet er et juletræ, der hjælper til, at børn af udsatte familier også kan få en julegave, selvom pengene er små. Og i år er behovet for hjælp til udsatte familier ikke blevet mindre, fordi Corona-pandemien desværre betyder flere konflikter, mere utryghed og større arbejdsløshed i mange udsatte familier.
 

Corona gør juletræet virtuelt 

Initiativet fungerer på den måde, at medarbejderne tager et mærke fra træet, hvor der står et ønske og alder på barnet, så køber medarbejderen gaven og lægger den under træet, hvorefter Rotary afleverer gaven til barnet. I år er ønsketræet dog blevet til et online juletræ, man kan vælge gaver fra, fordi Corona indebærer, at mange af Krügers medarbejdere arbejder hjemmefra. 
 
Ønsketræet ligger i naturlig forlængelse af Krügers indsats med inddragelse af medarbejderne i arbejdet med socialt ansvar og bæredygtighed. Et arbejde som blandt andet også omfatter Grønne Ambassadører, som byder ind med forslag til, hvordan firmaet kan arbejde endnu mere bæredygtigt. Det overordnede mål for indsatsen er at arbejde med implementeringen af FN’s verdensmål, da de er vigtige pejlemærker for Krüger forretning.

Idemand og initiativtager til Ønsketræet hos Krüger er projektingeniør Bo Michael Hansen, der også i år står for Ønsketræet.

-Jeg foreslog et Ønsketræ for tre år siden, så vi kunne hjælpe udsatte børn. Jeg har selv børn, så jeg kan levende sætte mig ind i, hvor svært det må være ikke at få en julegave som den eneste i klassen. Det er rigtigt godt, at vi i år har navnene på dem, vi køber gaver til, i stedet for at vi blot køber til ”pige 5 år”. Navnet gør det meget mere personligt, fortæller Bo. 

HR- og Kommunikationsdirektør Anne Abraham supplerer: Det er dejligt, at vi igen har fået et Ønsketræ op i vores reception, så vi kan være med til at bringe lidt juleglæde til udsatte børn. Og så må jeg sige, at jeg er virkelig stolt af vores medarbejderes engagement.
 

En lille indsats gør en stor forskel 

Ønsketræet skaber glæde hos et barn fra en udsat familie, som måske ikke selv ville have haft midlerne eller overskuddet til at købe julegaver. 

Gaverne fra Krügers medarbejdere går i år ubeskåret til udsatte børn i København NV i samarbejde med Grundtvig Kirke samt organisationen Næstehjælperne, der begge arbejder aktivt i København NV med hjælp til udsatte familier. 

Krüger var den første virksomhed, der indgik samarbejde med Rotary om ønsketræet. Her bringer initiativet stor glæde:

-    Vi er rigtig glade for, at Krüger igen i år vil samarbejde med Rotary omkring Ønsketræet. Med Ønsketræet kan medarbejderen skabe glæde hos et udsat barn, siger Michael Thiesen, der er medlem i København Grundtvig Rotary klub.

Kontakt
HR- og Kommunikationsdirektør
M: 2270 9272
E: [email protected]

Fakta om Ønsketræet
•    Det første Ønsketræet blev sat op i Lyngby Storcenter i 2003
•    I år er der Ønsketræer i flere indkøbscentre
•    Krüger var den første danske virksomhed til at få et Ønsketræ
•    Gaverne går i år ubeskåret til udsatte børn i København NV med hjælp fra Næstehjælperne og Grundtvig Kirke
•    Rotary finder modtagerne af julegaverne blandt deres projekter