Ønsketræet

Vores medarbejdere spredte juleglæde hos udsatte familier

Mange ting har været anderledes denne jul på grund af Corona, men vi har holdt fast ved traditionen om at give julegaver til udsatte børn. Således kunne vi 15. December overrække 48 gaver til Rotary. Og der er ekstra brug for dem i år, hvor rekordmange har søgt om julehjælp. 

 

Julemad, kalendergaver, nissevenner og pakker. Julen kan være ekstra hård for de familier, som ikke har råd til at give deres børn det, mange andre børn tager for givet i december. Vi var derfor meget glade for at kunne give en hjælpende hånd ved at købe julegaver til børn, som måske ellers ikke ville få en julegave i år.
 

Vores bidrag var et Rotary Ønsketræ, som vi for fjerde år i træk havde stående i vores reception. Her fik medarbejdere fra alle vores kontorer mulighed for at vælge en gave til et udsat barn. Princippet er det samme som de Ønsketræer, der står i storcentre: Børn har skrevet deres ønsker ned, hvorefter vores medarbejdere har mulighed for at vælge, hvilken gave de vil give. Nogle inddrog deres egne børn i valget:
 

“Jeg har tidligere taget mine børn med ud for at købe gaverne. Det har været en god anledning til at vise, at der også findes børn i Danmark, som har brug for andres hjælp”, siger projektingeniør Bo Michael Hansen hos Krüger, der er initiativtager til Ønsketræet hos Krüger. “Jeg har selv børn, så jeg kan levende sætte mig ind i, hvor svært det må være som den eneste i klassen ikke at få en julegave”, fortæller Bo. 
 

Rekord stort behov

Og i år var behovet for hjælp til udsatte familier blevet større. Røde Kors oplyste at, 15.000 familier havde bedt om julehjælp hos dem i år; det var en stigning på 1.700 familier sammenlignet med julen 2020. Den udvikling kunne de desværre også mærke i Rotary, der står bag Ønsketræet: 

“Sidste år ramte nedlukningen især de ressourcesvage familier, mens de stigende priser på el- og madvarer i år kan få et i forvejen skrøbeligt budget til at vælte”, siger Michael Thiesen, der er medlem af København Grundtvig Rotary klub og står for at koordinere gaverne fra Krügers medarbejdere. 
 

I Krüger var vi derfor glade for, at vi i år kunne donere ekstra gaver. Der var nemlig flere gaver tilbage fra vores julefest for medarbejdernes børn, som festudvalget valgte at donere til Grundtvigskirken, som Rotary samarbejder med. 

 

Helt i vores  ånd

Ønsketræet ligger i naturlig forlængelse af Krügers indsats med inddragelse af medarbejderne i arbejdet med socialt ansvar og bæredygtighed. HR- og Kommunikationsdirektør Anne Abraham udtaler: 
 

“Det er så dejligt, at vi igen har fået et Ønsketræ, så vi kan være med til at bringe lidt juleglæde til familier, hvor pengene er små. Selvom det nu er fjerde år, vi har denne tradition, bliver jeg lige stolt over vores medarbejderes engagement. Det varmer lige så meget som glæden ved selv at bidrage med lidt juleglæde.”
 

Gaverne fra Krügers medarbejdere gik i år til udsatte børn i København NV kvarter i samarbejde med Grundtvig Kirke, Næstehjælperne og Foreningen for Grønlandske Børn, der arbejder aktivt i København NV med hjælp til udsatte familier. For Grundtvigskirken betød gaverne meget: 
 

“Folk er tydeligt rørte over jeres tilbud om at give julegaver. Vi er bare rystet over den fattigdom, vi oplever, og er derfor glade for, at Krüger igen i år har ønsket at samarbejde med Rotary omkring Ønsketræet”, udtaler Grundtvigskirken.
 

Folk er tydeligt rørte over jeres tilbud om at give julegaver. Vi er bare rystet over den fattigdom, vi oplever, og er derfor glade for, at Krüger igen i år har ønsket at samarbejde med Rotary omkring Ønsketræet.
Grundtvigskirken
Kontakt
HR- og Kommunikationsdirektør
M: 2171 3872
E: [email protected]

Hvad er et Ønsketræ?

Initiativet fungerer på den måde, at medarbejderne tager et mærke fra træet, hvor der står et ønske og alder på barnet, så køber medarbejderen gaven og lægger den under træet, hvorefter Rotary afleverer gaven til barnet. Rotary finder modtagerne af julegaverne blandt deres projekter.

Det første Ønsketræet blev sat op i Lyngby Storcenter i 2003, og i dag er der mange Ønsketræer i Danmark. Krüger var den første danske virksomhed til at få et Ønsketræ. København Grundtvig Rotary samarbejder med flere firmaer om Ønsketræer, hvoraf Krügers medarbejdere er dem, der står for at købe flest julegaver. 
 

En grøn fremtid
Krüger er det førende firma, når det kommer til at udvikle bæredygtige løsninger, der bevarer jordens ressourcer. For at beholde den position arbejder vi dagligt med at udvikle og implementere banebrydende teknologier og løsninger, der reducerer de miljømæssige påvirkninger.