Nyt vandværk i Dronninglund bliver billigere end budgetteret

Det nye Dronninglund Vandværk er ved at blive bygget efter vores “Vandværkskoncept”, hvor vi står for ansøgninger, byggetilladelse, tegning, udbud af bygninger, rentvandstanke og SRO.

I samarbejde med Dronninglund Vandværk er vi ved at bygge et helt nyt vandværk via Krügers “Vandværkskoncept”,  hvor vi står for myndighedsansøgninger, procesdesign og -garanti, tegninger, udbud af bygning, smedearbejder og el-arbejder samt leverer nøglekomponenter og SRO-anlæg.

Nyt koncept gør processen nem 

Vores samarbejde omkring at bygge et nyt Dronninglund Vandværk startede i juni 2021, hvor vi udarbejdede et projektforslag. Efter aflevering af projektforslag indgik vi og Dronninglund Vandværk en samarbejdsaftale ud fra Krügers Vandværkskoncept. I dette koncept bliver værket detailprojekteret og tegnet, ligesom vi indhenter forhåndstilladelse ved kommunen. 

Når alt dette er på plads, bliver de forskellige arbejder udbudt af Krüger til relevante firmaer. Vandværket bliver inddraget aktivt i beslutningsfasen, så de fx. kan vælge at involvere lokale entreprenører og firmaer. 

På Dronninglund Vandværk er udbudsfasen overstået primo marts 2023, og der er skrevet kontrakt med de fleste leverandører og entreprenører. Detailprojekteringen er også på plads, så byggeriet kan starte i foråret 2023.

30 % billigere og klar til fremtidens behov

Det nye Dronninglund Vandværk skal producere ca. 600.000 m3/året og indeholder, udover en processal, også mødelokale, køkken, administration, værksted og garage. Produktionssalen er designet, så det er nemt at bygge ud, hvis der skulle opstå andre behov i fremtiden. 

Den indledende fase er gået som planlagt, og begge parter sætter pris på det gode samarbejde: 
 

Vi er glade for samarbejdet med Krüger, og vi har fået designet et rigtig fint vandværk til fornuftige penge. Faktisk endte prisen på bygningsdelen med at blive reduceret med ca. 30 %, da vi bl.a. fik tilpasset størrelsen på bygningen ud fra de første skitser
- Torben Østergaard Nielsen, formand for Dronninglund Vandværk

Tidsplan 
Juni 2021: Samarbejde starter
Marts 2023: Udbudsfase overstået og detailprojektering på plads
Forår 2023: Byggeriet starter
August 2023: Første spadestik 
Forår 2024: Færdiggørelse af vandværket

 

Tag et kig ind i det flotte vandværk og teknologien, vi skal levere, i denne film:

Kontakt
Jan Østergaard Nielsen
Salgsingeniør
M: 6023 8560
E: [email protected]
Vandforsyning
Vi designer jeres nye vandværk som en bæredygtig løsning, der sikrer jer en stabil og sikker forsyning af rent drikkevand, samtidig med at I skåner miljøet.