Nyt vandværk i parcelhusområde i Kristrup er godt på vej

Det nye vandværk i den sydlige del af Randers bliver et moderne vandværk, der er opbygget som et lukket system. Der er stort fokus på hygiejne, service, energioptimering og vedligehold.

Det nye vandværk i den sydlige del af Randers bliver et moderne vandværk, der er opbygget som et lukket system. Der er stort fokus på hygiejne, service, energioptimering og vedligehold. Vandværket er desuden forberedt til at kunne udvides til dobbelt kapacitet.

I et parcelhusområde i Kristrup er et nyt vandværk ved at se dagens lys. Vandværket bygges på samme matrikel som et eksisterende nyere anlæg på Asser Rigs Vej, og erstatter et ældre vandværk på Clausholmsvej. Det nye vandværk opbygges med én linje, og de to vandværker på Asser Rigs Vej er således opbygget med 100% redundans. 

Når det nye vandværk er færdigt, skal det kunne producere 150.000 m3/år.

Krüger er rådgiver, hvor vi eksempelvis skal levere udvalgte komponenter som vores højeffektive Filtraflo filter og teknologien FiltrafloNIT, der hurtigt og stabilt fjerner ammonium og mangan i vandet. 

Sammen med Krüger er vi i fuld gang med at bygge et nyt vandværk til erstatning for et gammelt anlæg. Anlægget er med enkeltfiltrering til fjernelse af ammonium, og er dimensioneret til 150.000m3 sammen med en ny rentvandstank i rustfri stål på 200m3. Vi forventer, at anlægget bliver indkørt før sommerferien
- Michael Mose, driftsleder på Kristrup Vandværk

 

Vandværket bygges efter Krügers vandværkskoncept, hvor vi står for myndighedsansøgninger, procesdesign og -garanti, tegninger, udbud af bygning, smede- og el-arbejder samt leverer nøglekomponenter.

Tid

Projektet startede i september 2022, hvor parterne i projektet mødtes til opstartsmøde. Status pr. 1. maj 2023 er, at alle de store ting er kommet på plads i bygningen, og at rørarbejdet er i fuld gang indenfor, så man nu kan få indtryk af, hvordan det færdige vandværk kommer til at se ud. 

Kontakt
Jan Østergaard Nielsen
Salgsingeniør
M: 6023 8560
E: [email protected]
Vandforsyning
Vi designer jeres nye vandværk som en bæredygtig løsning, der sikrer jer en stabil og sikker forsyning af rent drikkevand, samtidig med at I skåner miljøet.