Bæredygtig lakseproduktion på land

Swiss Alpine Fish

Swiss Alpine Fish producerer bæredygtige fisk i de schweiziske alper. For at dette kan lade sig gøre, er det afgørende, at de har fuld kontrol over deres vandforbrug og udledning. Derfor har Swiss Alpine Fish investeret i et RAS2020™ akvakultur anlæg fra Krüger. Denne teknologi sikrer, at op mod 99,9 % af vandet er behandlet og recirkuleret i et landbaseret system. På denne måde er der stort set ingen udledning i det lokale vandmiljø. 

 

“Miljømæssige restriktioner er exceptionelt høje, hvor vi opererer, og vi er det første firma i Schweiz til at opdrætte bæredygtig laks. Uden et vandbehandlingssystem af denne type ville vi ikke kunne gøre det,” siger CEO Julian Connor. 

Julian Connor forklarer, at efterspørgslen på bæredygtig og lokalt opdrættet fisk er høj i Schweiz, og at schweizerne gerne vil betale en højere kilopris end forbrugere på det internationale marked:

“Dette har gjort os i stand til at bygge et effektivt anlæg i verdensklasse, hvor vi bruger den bedste foder. Vi anvender ikke medicin, og den reducerede vandudledning bliver behandlet, så den overholder restriktionerne. Schweizerne går meget op i bæredygtighed og et rent vandmiljø”, tilføjer Julian Connor. 

 

RAS2020

Et anlæg baseret på RAS2020™ har ingen rør under jorden, hvilket reducerer risikoen forbundet med rør støbt i beton, samtidig med at det holder byggeomkostningerne nede. Det cirkulære design, hvor vand cirkulerer hele vejen rundt på fiskeanlægget i tilpasset hastighed, er sammen med anlæggets flytbare vægge et unikt design, der sikrer stor fleksibilitet i forhold til valg af art og produktionslogistik. I ydercirklen med de større fisk er der højere vandhastighed end i indercirklen med de mindre fisk. Tankene er adskilt af vægge, som vandet passeret igennem. 

Kontakt
Business and sales development manager
E: [email protected]
Akvakultur
At opdrætte fisk under styrede betingelser kræver god vandkvalitet, den rette vandmængde og den rigtige temperatur. Et skræddersyet landbaseret fiskeanlæg giver størst sikkerhed og kontrol.